Nieuws

Begrip voor leeg uitvak in Den Haag: 'Laat ze zich eerst maar gedragen'

07 oktober 2019 07:31 Aangepast: 07 oktober 2019 07:45
Beeld © Pro Shots / Dennis Wielders

Het uitvak tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax was gisteren gevuld met supporters van de Haagse club. Dit omdat er geen uitfans welkom waren in het Cars Jeans Stadion. Een verademing volgens Valentijn Driessen.

"Waarom zou je twee groepen die elkaar zo naar het leven staan toestemming geven om elkaars wedstrijden te bezoeken?", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "De veiligheidsrisico’s zijn daarvoor veel te groot. Trouwens, op een enkel kwetsend liedje na was er gisteren zonder Ajax-fans weinig tot niets mis met de sfeer in het Haagse stadion."

De fans moeten het volgens Driessen zelf verdienen om weer toegelaten te worden. "Laten deze twee supportersgroepen zich eerst maar een paar jaar fatsoenlijk gedragen alvorens het licht op groen te zetten om weer bij elkaar op bezoek te kunnen. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen Feyenoord- en Ajax-supporters." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax-fans opnieuw niet welkom in Den Haag

Uitsupporters in de ArenA

De directie van Ajax was boos over het besluit en besloot solidair te zijn met de fans en ook niet naar Den Haag af te reizen. Onzin vindt Driessen. "Als het de Ajax-directie echt zo zwaar op de maag ligt, dan moet zij op 27 oktober en 22 december de deuren van het uitvak in de Johan Cruijff ArenA openen voor het bezoek van respectievelijk de Feyenoord- en ADO-aanhang."

"Weet iedereen zich dan normaal te gedragen, dan kunnen Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Krikke’s opvolger in Den Haag overwegen overstag te gaan en ook in De Kuip en het Cars Jeans Stadion Ajax-fans toelaten. Tot dan valt er prima te leven met alleen thuissupporters bij wedstrijden van Ajax tegen Feyenoord en ADO Den Haag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax pakt ook in Den Haag drie punten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore