Onoplosbare crisis

Omstreden investeerder ziet af van overname Roda JC

05 oktober 2019 17:11 Aangepast: 05 oktober 2019 17:35
Beeld © Pro Shots

De omstreden Mexicaanse zakenman Mauricio Garcia de la Vega wordt toch niet de nieuwe eigenaar van Roda JC Kerkrade. De la Vega werd vorige week vrijdag met harde hand het stadion uitgewerkt door supporters van de Limburgse voetbalclub. Die waren het zat dat hij zijn afspraken niet nakomt.

Garcia de la Vega zei dat hij nog geen geld in de club had gestoken, omdat hij van de KNVB nog geen toestemming had om eigenaar te worden van Roda. Dat zal ook niet meer gebeuren, Garcia de la Vega vertrekt per direct.

Roda JC-fans duwen geldschieter stadion uit:

"Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van", zegt Garcia de la Vega, die vandaag rond de tafel zat met vertegenwoordigers van de gemeente Kerkrade, de KNVB en de Keuken Kampioen Divisie.

Crisis is onoplosbaar

Garcia de la Vega denkt dat de ontstane crisis onoplosbaar is. "Door de gebeurtenissen ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest."

De Mexicaanse investeerder zegt geen wrok te koesteren tegen de supporters van Roda JC. "Ik neem het de fans niet kwalijk dat zij vechten voor hun club."

Mauricio Garcia de la Vega Mauricio Garcia de la Vega

De KNVB bestrafte Roda woensdag wegens het overtreden van de licentieregels. Naast drie punten in mindering kreeg Roda ook twee geldboetes opgelegd. De KNVB trad de afgelopen dagen als bemiddelaar op om tot een oplossing te komen. "Roda JC komt al tientallen jaren uit in onze competities van het betaald voetbal. Het doet pijn om te zien hoe een bestuurlijk conflict zo'n mooie club bijna lam legt. Gelukkig kan de club dankzij de moedige stap van Mauricio Garcia de la Vega nu weer vooruit kijken", zegt Jan Bluyssen, competitieleider van de KNVB.

Roda JC hoopt dat de rust rond de club weer snel terugkeert. Directeur Hessel Meijer: "Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega. Hij had een sterke visie op de club, zowel op het organisatorische als sportieve deel. Met heel veel inzet en een groot sporthart zijn belangrijke stappen gezet. Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op heeft gehoopt. Alle bij Roda JC betrokken partijen moeten nu keihard aan de slag om de toekomst te waarborgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore