Spelers gestraft

Seksschandaal in voetbalkantine België: vrouw kruipt naakt over vloer

05 oktober 2019 15:21 Aangepast: 05 oktober 2019 16:42
De vrouw kruipt naakt door de voetbalkantine in het bijzijn van spelers Beeld © Nieuwsblad

In een Belgische voetbalkantine is deze week een seksschandaal aan het licht gekomen. Er zijn filmpjes op social media verspreid dat een vrouw naakt door de kantine kruipt in het bijzijn van spelers van voetbalclub La Minerie. Er is nu een onderzoek gestart naar het voorval.

De naaktvideo's die gemaakt zijn bij de Waalse voetbalclub zijn verspreid via WhatsApp. Op de filmpjes is te zien hoe een naakte vrouw bijzondere handelingen verricht in opdracht van de spelers. Zo moet ze op één video naakt door de kantine kruipen. Op een andere video is te zien hoe de vrouw halfnaakt aan de bar zit in het bijzijn van de mannen.

De vrouw zit halfnaakt aan de bar met een aantal spelers De vrouw zit halfnaakt aan de bar met een aantal spelers

Zeven spelers

Bij het seksschandaal zouden volgens het Belgische Nieuwsblad zeven spelers betrokken zijn. Eén van de spelers zou volgens Sudinfo een leraar zijn. Hij zou inmiddels ontslagen zijn door zijn werkgever. Ook is er nu een strafrechtelijk onderzoek gestart door het Belgische Openbaar Ministerie. Dit naar aanleiding van een officiële klacht van de moeder van de jonge vrouw. Zij claimt dat haar dochter de handelingen niet vrijwillig deed, maar onder invloed was van drank of drugs.

Op een video is te zien hoe de vrouw naakt door de kantine kruipt Op een video is te zien hoe de vrouw naakt door de kantine kruipt

Club reageert geschokt

"Het is duidelijk dat het management van de club sterk geschokt is door deze zaak", liet advocaat van de club, Mathieu Simonis, deze week weten. De club heeft inmiddels twee spelers herkend. "Er werden sancties genomen tegen deze twee spelers, degene die het meisje uitnodigde, maar ook degene die filmde", zegt Simonis. "Het gaat om interne en sportieve sancties."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schandaal in Servië: coach bedreigt fan tegenstander met dood

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore