Voetbal

Ontslag De la Vega kan in een dag geregeld zijn: 'Hoop dat hij het licht ziet'

02 oktober 2019 08:38 Aangepast: 02 oktober 2019 09:06
Mauricio Garcia de la Vega Beeld © ANP

Het gaat bij het kwakkelende Roda JC maar om een man: Mauricio Garcia de la Vega. De Mexicaan beloofde de club te redden, maar inmiddels is het ontslaan van de clubeigenaar topprioriteit geworden voor directeur Hessel Meijer. "Deze situatie moet zo snel mogelijk stoppen. En dat gebeurt pas als deze man weg is", zegt hij.

Garcia de la Vega zou het exploitatietekort van Roda JC op zich nemen, maar maakte tot op heden nog geen enkele cent over naar de club. "Nu hoor ik hem zeggen dat hij geen geld in de club stopt zolang de KNVB hem geen toestemming geeft om eigenaar te zijn", zegt Meijer tegenover De Telegraaf. "Maar door niet te investeren blijft hij contractueel in gebreke."

Rekeningen

In plaats van te investeren, maakt de Garcia de la Vega het geld van Roda juist op. Hij rijdt bijvoorbeeld in een dure auto van de zaak en slaapt in een hotel. "Hij heeft in drie maanden tijd al wel 60.000 euro gedeclareerd. Dat is een mooi salaris voor een directeur van een Eerste Divisie-club."

"We moeten echt oppassen dat dit niet de ondergang van Roda JC wordt. Er moet snel een oplossing komen, want straks moeten de lonen weer betaald worden en andere rekeningen voldaan", gaat de directeur verder. "Op dit moment is daarvoor geen geld en dus zou een van de partijen het faillissement kunnen aanvragen."

Oplossing

De oplossing voor het probleem is simpel, maar ligt in de handen van grootaandeelhouder Frits Schrouff. "De stichting FSU (Frits Schrouff United) kan hem ontslaan, omdat hij in gebreke is gebleven. In die stichting zitten drie Spaanse poppetjes die ik niet ken. Die poppetjes kunnen opzij gezet en vervangen worden door de Frits Schrouff Foundation, waar commissarissen en directieleden van de firma van Schrouff in zitten. Dit kan in één dag geregeld zijn."

Maar tot op heden maakt Schrouff geen haast. "Ik kan niet begrijpen waarom Schrouff op dit moment de boel de boel laat", zegt Meijer. "Ik hoop dat hij en zijn adviseurs het licht zien."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beoogd eigenaar De la Vega: 'Ik blijf bij Roda JC'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore