Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Nike brengt speciale schoen uit voor Ronaldo en Mbappé

01 oktober 2019 10:06 Aangepast: 01 oktober 2019 10:12

Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé zullen binnenkort op speciale voetbalschoenen het veld betreden. Nike bracht maandag een nieuwe lijn van de Mercurial uit. Naast Ronaldo en Mbappé, zal ook de Australische voetbalster Samantha Kerr op de de Mercurial 'Dream Speed Series' spelen.

Het design van de schoenen heeft alles te maken met snelheid. Dankzij een metalen finish, subtiele glitters op de veters en vervaagd Nike logo lijkt de schoen altijd te bewegen, zelfs wanneer je stilstaat. De voetbalschoenen zijn blauw. Door het gebruik van andere geometrische vormen die laten zien hoe de schoen gebouwd is, wordt het effect van een blauwprint gecreëerd.

Niet meer alleen Ronaldo

Op de zijkant staan groot de cijfers 001 uitgebeeld. Dit is om aan te geven dat het de eerste schoen van de nieuwe lijn is. Ook is er onder het logo '44.7 km/h' te vinden, een droomsnelheid voor elke voetballer volgens Nike.

De nieuwe lijn is ter vervanging van de exclusieve 'CR7' schoenenlijn. Het blijkt dus wel dat Nike nu al rekening houdt met het feit dat Ronaldo ooit gaat stoppen, aangezien zij zich nu richten op een grotere groep snelle spelers. Hoewel hij dus niet meer een exclusieve lijn heeft, blijft Ronaldo wel het gezicht van de nieuwe 'Dream Speed Series'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore