Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Keeperstrainer Ajax: 'Onana is de beste met wie ik ooit heb gewerkt'

01 oktober 2019 09:09 Aangepast: 01 oktober 2019 09:26
Beeld © Pro Shots / Erwin Spek

Ajax-keeperstrainer Carlo l'Ami is zeer gecharmeerd van zijn pupil André Onana. De Kameroener is volgens hem geschikt voor de absolute top.

"Zijn specialiteit is dat André zo allround is. We hebben onlangs nog een test met hem gedaan en als je dan de reactietijd en de kracht in zijn armen en benen ziet, dan is dat de perfecte combinatie", zo begint L'Ami tegenover De Telegraaf. "In het meevoetballen, links en rechts trappen en ballen vanaf de zijkant. Zonder anderen tekort te willen doen, is dit de beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken."

Absolute top

L'Ami, sinds 2007 actief bij de Amsterdammers, voorspelt een grote toekomst voor de Kameroener. "In mijn ogen is André geschikt voor de absolute top. En dat vind ik niet alleen. Een mooie graadmeter was hoe Manuel Neuer vorig jaar na Ajax - Bayern München met hem omging. Kwaliteitsspelers trekken naar elkaar toe. En in de interviews was Neuer lovend. Het niveau van Bayern kan Onana óók halen, mits hij de focus houdt. Hij heeft zó veel potentie."

Ajax neemt het woensdagavond om 21.00 in Spanje op tegen Valencia tijdens de groepsfase van de Champions League. Daar staat oud-Ajacied Jasper Cillessen onder de lat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ajax-tegenstander Valencia snakt naar rust na hectische maand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore