Voetbal

Overmars en Van der Sar krijgen miljoenen na topjaar Ajax

01 oktober 2019 08:03 Aangepast: 01 oktober 2019 08:27
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Marc Overmars en Edwin van der Sar zagen hun salarissen aanzienlijk stijgen na het succes bij Ajax van het afgelopen jaar.

De Amsterdammers wonnen de KNVB Beker, de landstitel en bereikten de halve finale van de Champions League. Niet alleen spelers kregen daardoor een extra financiële beloning, ook Overmars en Van der Sar mochten een bonus bijschrijven. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Ajax. 

Bonussen

De oud-doelman zag zijn salaris van 413.000 euro door bonussen worden opgehoogd met 750.000 euro, en het inkomen (370.000 euro) van de voormalig aanvaller steeg eenmalig met bijna twee miljoen euro. De twee miljoen van Overmars werd niet alleen vanwege de sportieve successen uitgekeerd, maar ook door het behalen van doelen in de categorie 'budget spelersbeleid en doelstellingen'.

De kans bestaat dat Overmars zijn bonus gedeeltelijk moet inleveren. De directeur voetbalzaken tekende vorig jaar een nieuw contract tot 2024, waarin een jaarlijkse bonus werd opgenomen van 250.000 euro, die hij krijgt als hij in Amsterdam blijft. Dat bedrag is voor vijf jaar vooruitbetaald, maar moet hij bij een vroegtijdig vertrek dus (gedeeltelijk) terugbetalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Italiaan Orsato fluit Ajax in Mestalla

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore