Voetbal

Belaagde geldschieter Roda: 'Heb opdracht gegeven tot ontslag'

01 oktober 2019 07:03 Aangepast: 01 oktober 2019 08:24
Beeld © Pro Shots / Henk Korzelius

Mauricio Garcia de la Vega heeft gereageerd op het incident van afgelopen vrijdag. De Mexicaanse investeerder van Roda JC werd door eigen supporters weggejaagd uit het stadion van de Limburgers. De fans zijn het zat dat De la Vega zijn afspraken niet nakomt en maandag meldde zelfs het hele kantoorpersoneel zich ziek uit protest tegen de Mexicaan.

De geldschieter heeft maatregelen genomen na het incident van vorige week. "Ik heb onze clubadvocaat opdracht gegeven om onze veiligheidsmanager te ontslaan en het contract op te zeggen met het beveiligingsbedrijf dat werkzaam is in het stadion", begint De la Vega in gesprek met De Telegraaf

"Het was heel beledigend. Ik vroeg een veiligheidsbeambte toen ik het stadion uit werd geduwd in het Engels of hij de politie wilde bellen. Die man antwoordde met 'No hablo Espanol.' (Ik spreek geen Spaans). Ik vond het ook heel vreemd dat niemand van de beveiliging de tegen mij gerichte spandoeken wilde weghalen. Daarover ben ik heel ontevreden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Roda JC-fans duwen geldschieter De la Vega stadion uit

Supporters zijn gebruikt

De Mexicaan neemt de fans niks kwalijk, maar denkt dat er een complot tegen hem bestaat. "De supporters van Roda JC zijn slachtoffers, ze zijn hiervoor gebruikt. Ik zal er dan ook bij de KNVB voor pleiten dat de supporters die hierbij betrokken zijn geweest niet worden gestraft. Ik kan heel goed begrijpen dat de supporters zich zorgen maken, want Roda gaat hen aan het hart. Roda is hun leven. Maar ik denk dat deze actie een doelbewuste poging is om mij onder druk te zetten. Iemand van binnen de club zit daarachter.”

Op het veld lijken De Limburgers vooralsnog te lijden onder de wanorde in de organisatie. Van de acht gespeelde wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Daarmee staat Roda JC op een zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kantoorpersoneel Roda meldt zich ziek uit protest tegen De La Vega

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore