WK Qatar 2022

Airco's in WK-stadions blazen zo koele lucht op het veld

26 september 2019 19:33 Aangepast: 27 september 2019 11:25
Khalifa International Stadium Beeld © ANP

Voordat het WK voetbal in 2022 plaatstvindt, wordt een van de stadions deze maand gebruikt voor de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. In het Khalifa Stadium kunnen we daarom al een voorproefje krijgen op de werking van de veelbesproken airco's die de temperatuur dragelijk moeten maken in de extreme hitte van Qatar.

De openingen van de airconditioning staan rondom het hele veld in het stadion en blazen continu koude lucht over het veld heen. Door de klimaatregeling kan de temperatuur binnen het stadion op 28 graden gehouden worden.

Khalifa International Stadium: Het eerste openluchtstadion met airco Khalifa International Stadium: Het eerste openluchtstadion met airco

Bouwwerkzaamheden

Het WK voetbal in Qatar vindt over drie jaar plaats. Echter is er nog veel werk aan de winkel voor het gastland. Zes stadions moeten nog afgebouwd worden. Over de bouw van de stadions in Qatar is veel commotie ontstaan. Bij de bouw zijn al ruim 1500 arbeiders om het leven gekomen.

In december moet een groot deel van alle bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Dan vindt namelijk het WK voetbal voor clubs plaats in het land. Dit is tevens voor Qatar een laatste test is om alle operaties en de veiligheid van de stadions te testen voorafgaand aan het wereldkampioenschap in 2022.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Zo ziet het logo eruit van het WK 2022 in Qatar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van