Eredivisie

PSV boekt eenvoudige zege op Groningen

25 september 2019 19:59 Aangepast: 25 september 2019 20:38
Beeld © Pro Shots / Joep Leenen

PSV heeft een eenvoudige geboekt op FC Groningen. De Eindhovenaren versloegen de ploeg van Danny Buijs in eigen huis met 3-1.

Mark van Bommel zag zijn spelers met attractief spel aan de wedstrijd beginnen. Mede daardoor en wegens slordig spel van Groningen, had laatstgenoemde weinig te vertellen in Eindhoven. Na twaalf minuten zorgde Pablo Rosario voor de eerste PSV-treffer. De middenvelder schoot vanaf randje zestien via de binnenkant van de paal raak.

Denzel Dumfries was het eindstation van een mooie aanval die PSV op 2-0 zette. De rechtsback kreeg de bal na een combinatie over verschillende schijven en rondde beheerst af. De grootste kans van de uitploeg in de eerste helft kwam van Ramon Lundqvist. De middenvelder schoot van grote afstand tegen de paal. 

Doelpunt Groningen

In het tweede bedrijf kon Groningen opnieuw geen vuist maken. Tot een doelpunt kwam het wel, door een van richting veranderd schot van Ramon Lundqvist. Dat zorgde nog voor twintig minuten waarin PSV moest oppassen voor een late gelijkmaker, maar die kwam er niet. Bruma zorgde in de laatste minuut nog voor de 3-1. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore