Voetbal

Sari van Veenendaal beste keepster van de wereld

23 september 2019 21:24 Aangepast: 23 september 2019 21:25
Van Veenendaal tijdens het WK in 2019 Beeld © ANP

Oranje Leeuwin Sari van Veenendaal is gekozen tot beste keepster van de wereld. Op het FIFA-gala was ze de eerste voetbalster ooit die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Het kwam niet helemaal als een verrassing dat Van Veenendaal tijdens een gala van wereldvoetbalbond FIFA in Milaan met de hoofdprijs aan de haal ging. Ze was deze zomer volgens een jury ook al de beste keepster van het WK in Frankrijk. Haar goede optreden op de mondiale eindronde leverde haar een transfer naar Atlético Madrid op.

Teamprijs

Van Veenendaal ontving de prestigieuze prijs uit handen van Samuel Eto'o, de oud-spits van Kameroen. "Want dit is ook een teamprijs", zei ze in vloeiend Engels. "Wel vind ik het heel mooi dat er een aparte prijs voor keepsters is. Verder wil ik mijn vader, moeder en zus bedanken en mijn beste vriendin Puck." 

In haar speech zei ze verder hoe bijzonder ze het vond dat kleine meisjes nu niet alleen kunnen dromen van topvoetballer worden, maar ook van beste keeper van de wereld worden. Ook bedankte ze haar ploeggenoten van het Nederlands elftal: "Samen sterk!", zei ze in het Nederlands.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore