Sport

Een hapje Bakkal en PSV-held Kluivert: 5 keer PSV versus Ajax

20 september 2019 16:13 Aangepast: 20 september 2019 17:16

Zondagmiddag staat de topper PSV-Ajax op het programma in de eredivisie. De wedstrijden tussen de twee succesvolste clubs van het land hebben de nodige memorabele momenten opgeleverd. Wij zetten de beste daarvan op een rijtje.

1: Suárez neemt een hap van Bakkal

Luis Suárez kent een aantal geweldige momenten als speler van Ajax, waaronder vele goals en prachtige acties. Maar hetgeen waar hij misschien wel het meest om herinnerd wordt, is zijn beet in de nek van Otman Bakkal. Tijdens de wedstrijd Ajax - PSV in het seizoen 2010/2011 ging Bakkal op de voet van de Uruguayaan staan, die hierop reageerde met een actie die hij later in zijn carrière nog twee keer zou herhalen.

2: Poulsen pakt van Bommel aan (2013/2014)

In de editie PSV-Ajax van het seizoen 2013/2014 stonden er twee kuitenbijters bij beide ploegen als verdedigende middenvelder opgesteld. Christian Poulsen - die nu assistent is bij Ajax - versus Mark van Bommel, de huidige hoofdtrainer van PSV. De twee kwamen elkaar al vroeg in de wedstrijd tegen, wat resulteerde in een stevig duel.

3: Balázs Dzsudzsák sloopt Ajax

De naam Dzsudzsák brengt mooie herinneringen naar boven bij menig PSV-supporter. De Hongaar, in het bezit van een onwijze pegel in zijn linkerbeen, was de ster tijdens PSV-Ajax in het seizoen 2009/2010. Hij schoot twee prachtige vrije trappen binnen en gaf een sublieme assist op Otman Bakkal. De wedstrijd eindigde in een knotsgekke 4-3.

4: Kluivert schiet PSV in afstraffing naar de landstitel

Patrick Kluivert doorliep de jeugdopleiding van Ajax en staat bekend als het schoolvoorbeeld van de 'Ajax-spits'. In het seizoen 2006/2007 speelde hij echter, na een aantal buitenlandse omzwervingen, voor PSV. De Eindhovenaren werden dat seizoen in de thuiswedstrijd tegen Ajax vernederd, met een 1-5 nederlaag.

Die ene goal die PSV maakte, bleek aan het einde wel hét doorslaggevende doelpunt voor de landstitel te zijn. PSV werd namelijk kampioen met een doelsaldo van 50, waar Ajax op de tweede plek eindigde met een doelsaldo van 49. Pijnlijk genoeg werd die goal nou net gemaakt door 'Ajacied' Patrick Kluivert.

5: Aissati maakt wereldgoal tegen oude club

Op dit moment is PSV in de ban van Mo Ihattaren. Een technische middenvelder, opgegroeid in Utrecht en met een Marokkaanse achtergrond. Vroeger had de club een talent met precies deze kenmerken rondlopen.

We hebben het hier over Ismaïl Aissati. Ondanks een vliegende start wist hij uiteindelijk toch niet door te breken bij PSV, waardoor hij de club verruilde voor Ajax. In het seizoen 2011/2012 deed het voormalig talent van weleer zijn oude club pijn. Hij schoot Ajax in de thuiswedstrijd tegen PSV op fraaie wijze naar een 1-0 voorsprong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ten Hag: 'Ajax moet normaal doen bij PSV'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel: 'Ajax is favoriet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore