Voetbal

'Atlético heeft bewijs voor onrechtmatige transfer Griezmann'

20 september 2019 09:08 Aangepast: 20 september 2019 09:28
Antoine Griezmann Beeld © AFP

De transfer van Antoine Griezmann van Atlético Madrid naar FC Barcelona is op een onrechtvaardige manier verlopen. De Catalanen onderhandelden al in maart met de sterspeler van Los Rojiblancos, maar legde hem later vast. Hierdoor was Griezmann 80 miljoen euro goedkoper.

In het contract van Griezmann was namelijk een afkoopclausule opgenomen van 200 miljoen euro. Na 1 juli werd die clausule verlaagd naar 120 miljoen euro. Nu blijkt dat FC Barcelona in maart contact zocht en onderhandelde over het tekengeld. Ze deden dit zonder medeweten van Atlético om die clausule van 200 miljoen te omzeilen.

In mails, die door El Mundo boven water zijn gekomen, is te lezen dat Griezmann, zijn vader, zijn zus, zijn advocaat en een Franse spelersmakelaar samen een bedrag kregen van 14 miljoen euro. De Fransman was op dat moment nog in een titelrace verwikkeld en speelde nog in de Champions League.

Door dit extra bewijs zet Atlético opnieuw de stap naar de Spaanse voetbalbond. De club uit de hoofdstad van Spanje gaat actie ondernemen om de resterende 80 miljoen euro alsnog te ontvangen. 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore