Voetbal

Nederlanders maken slechte beurt in CL, vijf onvoldoendes

19 september 2019 11:01 Aangepast: 19 september 2019 11:33
Beeld © Pro Shots / Action Images

Er kwamen woensdagavond verschillende Nederlanders in actie in de Champions League, maar er wisten er maar weinig indruk te maken. Marten de Roon spande de kroon volgens L'Équipe. Hij kreeg een 3 na zijn miljoenenbaldebuut.

De Roon werd compleet zoek gespeeld door Dinamo Zagreb en ging met Atalanta hard onderuit (4-0). Ook zijn teamgenoot Hans Hateboer kreeg een onvoldoende. Hij scoorde een 4.

Hateboer en De Roon zijn niet de enige Nederlanders met een onvoldoende. Ook Matthijs de Ligt maakte geen indruk. Hij verloor met Juventus in de slotminuut twee punten tegen Atlético Madrid en kreeg een 4 van de Franse krant. Superster Cristiano Ronaldo moest het overigens ook doen met een 4.

Verder konden ook Rajiv van La Parra en Peter Bosz rekenen op een 4. Van La Parra kon geen potten breken tegen Bayern München en verloor met Rode Ster met 3-0. Bosz ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Lokomotiv Moskou met 1-2.

Voldoendes

Er werden niet alleen onvoldoendes uitgedeeld aan onze landgenoten. Ruud Vormer en Ryan Babel speelden gelijk tegen elkaar en pakten beiden een 6. Ook Danny Makkelie, die de leiding had over Atlético Madrid - Juventus, kreeg een 6.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore