Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opvallend

Speler Eintracht Frankfurt sleept moeder voor rechter wegens voetbalshirts

18 september 2019 16:13 Aangepast: 18 september 2019 16:22
Beeld © Pro Shots / Imago

In Duitsland staat aanstaande vrijdag een opvallende rechtszaak op het programma. Namelijk die van Danny da Costa van Eintracht Frankfurt. De 26-jarige middenvelder heeft zijn moeder aangeklaagd wegens het niet terug willen geven van 6 voetbalshirts.

Dat schrijft het Duitse BILD. Het gaat om zes shirts die voor Da Costa veel waarde hebben. Namelijk het shirt waarin hij de finale om de titel speelde met Bayer Leverkusen O17, het shirt van zijn Europa League-debuut, het shirt van zijn Bundesliga-debuut, het shirt van zijn debuut in het profvoetbal en het shirt waarmee hij in 2013 met Duitsland O21 tegen Frankrijk speelde. 

Principekwestie

Het zou Da Costa volgens BILD niet eens zozeer gaan om de shirtjes, maar hij wil voornamelijk een punt maken met de rechtszaak. De profvoetballer steunt zijn moeder en zijn familie al jaren. Hij zou onder andere de studies van zijn twee zussen betalen en het huis van de familie financieren. Momenteel wil Da Costa dat ieder in het gezin zijn eigen weg gaat. Om dat duidelijk te maken heeft hij nu een zaak aangespannen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore