Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Interview

'Na de media ben ik in de auto in tranen uitgebarsten'

17 september 2019 07:46 Aangepast: 17 september 2019 07:51
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax start dinsdagavond een nieuw Champions League-avontuur. Vorig seizoen liepen de Amsterdammers de finale op een haar na mis. In blessuretijd werd de landskampioen uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "Dit blijft nog heel lang pijn doen."

Dat zegt Daley Blind in een interview met De Volkskrant. "We waren zo dicht bij de finale van de Champions League. Wat met Ajax, in deze tijd, toch minder realistisch is dan voorheen. Met veel jeugd, met jongens van de club, ook mijn eigen club. Om daarmee de finale te halen, was zo bijzonder geweest."

Na de uitschakeling zat de verdediger er even helemaal doorheen. "Meestal zijn we nog even boven (het spelershome) na de wedstrijd. Ik zei tegen mijn familie: 'ik kom niet, geen zin in. Ga maar alvast in de auto zitten, ik kom er zo aan.' Na de media ben ik in de auto in tranen uitgebarsten. Mijn vrouw reed. Ik zei: 'schat, zeg maar niets vanavond.' Ik heb een biertje opengetrokken, tv gekeken. Een serie of zo. Ik weet het niet eens meer. Dit blijft nog heel lang pijn doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore