Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Europa League

PSV niet bang voor Europa: 'Ik wil het toernooi gewoon winnen'

17 september 2019 07:34 Aangepast: 17 september 2019 07:39
Beeld © Pro Shots / Paul Meima

PSV trapt donderdag in de Europa League af tegen Sporting Portugal. De Eindhovenaren willen hoge ogen gooien in Europa. Steven Bergwijn is dan ook niet bang zijn ambities uit te spreken. "Ik wil het toernooi gewoon winnen."

Dat zegt hij in gesprek met FOX Sports. De aanvaller van PSV is bloedserieus over die ambitie. "Wanneer het toernooi geslaagd is? Om eerlijk te zijn: als we het toernooi winnen. Ik weet hoe mensen gaan denken als je zulke uitspraken doet, maar dat interesseert me eigenlijk niet. Ik wil het toernooi gewoon winnen. En ik denk ook dat dat realistisch is als je kijkt naar onze groep. We hebben een talentvolle groep. Als alles op de juiste plaats valt, kan het een heel mooi seizoen worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PSV rekent tegen Sporting op Bergwijn

Linksbuiten

Afgelopen weekend tegen Vitesse stond Bergwijn, na een tijdje op het middenveld te hebben gespeeld, weer linksbuiten. Dat zal voorlopig ook zo blijven. "Ik heb gesproken met de trainer en na dat gesprek stond ik weer op links. Je denkt een beetje mee en kijkt wat het beste voor mezelf en voor het team is. Als linksbuiten sta ik dichter bij het doel. Dat kan als tien ook wel, maar vaak heb ik op links één, soms twee man voor me staan. Als je vanaf het middenveld komt, staan er drie of vier man om je."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore