Column

Kuyt over Gerrard: 'Hij had alles, het was soms niet normaal'

17 september 2019 07:13 Aangepast: 17 september 2019 07:25
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Feyenoord gaat donderdag op bezoek bij Rangers FC. Bij de Schotse club staat Steven Gerrard aan het roer. Dirk Kuyt speelde in het verleden met hem samen bij Liverpool en raakte daar onder de indruk van de oud-middenvelder. "Hij toonde de enige mentaliteit die nodig is om het maximale uit een team te halen."

Dat schrijft de Feyenoorder in zijn column in De Telegraaf. Volgens Kuyt toonde Gerrard zich bij Liverpool een ware aanvoerder. "Een aantal dingen viel zo op. Als topspeler moet je elke dag goed zijn, vindt Gerrard. Hij gaf elke dag alles, niet alleen op zaterdagmiddag of op Champions League-avonden, maar van maandag tot vrijdag. Hij wilde elke dag de beste zijn. Iedereen trok zich aan hem op en ik ook."

Het meeste bijzondere moment maakte Kuyt mee toen Gerrard een keer niet werd opgenomen in de selectie. "Als mij dat bij Feyenoord was overkomen, zou ik gek zijn geworden. Gerrard draaide zich om, zei niks, ging naar huis en trainde de volgende dag de ballen uit zijn broek. Hij toonde de enige mentaliteit die nodig is om het maximale uit een team te halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steven Gerrard heeft speciale boodschap aan jongen die vader verloor

Mentaliteit

De mentaliteit die Gerrard had als speler, die zou Kuyt graag mee willen geven aan jonge voetballers. "In Nederland willen spelers altijd alles en iedereen de schuld geven als ze niet spelen. Gerrard accepteerde het gewoon. Hij wilde het team niet de dupe laten zijn. Ik ben dat nooit meer vergeten. Die mentaliteit zou iedereen moeten uitdragen om het maximale met elkaar te bereiken."

Voor Kuyt is zijn oud-collega dan ook de meest bijzondere voetballer waarmee hij op het veld heeft mogen staan. "Ik heb met veel grote spelers mogen spelen bij Liverpool. Met Torres, Suarez, Alonso en Mascherano. In het Nederlands elftal met Van Persie, Robben en Sneijder. Maar in veel opzichten is Gerrard voor mij de meest speciale speler gebleven. Hij had ook alles. Kon een pass over 40 meter geven, tackelen, scoren, vijftig meter terugsprinten, het was soms niet normaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore