BAM

Fotograaf krijgt bal van Dumfries vol op zijn gezicht: 4 hechtingen

16 september 2019 19:02 Aangepast: 16 september 2019 19:25
Beeld © Pro Shots / Paul Meima

Na de gewonnen wedstrijd van PSV tegen Vitesse (5-0), werden er traditiegetrouw door de Eindhovenaren ballen de tribunes ingeschoten. Denzel Dumfries raakte een bal niet helemaal goed, want hij schoot de bal op Gelderlander-fotograaf Broer van den Boom, die er uiteindelijk vier hechtingen aan over hield.

De fotograaf wilde na de wedstrijd nog wat foto's van matchwinnaar Donyell Malen maken. "Ik had er zo'n grote lens op zitten. Donyell Malen stond te jongleren met zijn wedstrijdbal. Hij had vijf keer gescoord. Ik wilde nog een paar platen van hem maken. Ik kwam net boven de boarding uit, zie ik in mijn ooghoek Dumfries een aanloopje nemen. Hij raakte de bal vol, alleen ging die niet hoog genoeg. Bovenop mijn lens. Ik vloog achterover", vertelt Van den Boom tegenover De Gelderlander.

Dumfries kwam direct na het ongeluk zijn excuses aanbieden. "Hij bood onmiddellijk zijn excuses aan. Hij was echt geschrokken. Even later kreeg ik een bal van hem.’’ Toen de twee EHBO’ers de eerste schade in het gezicht van Broer van den Boom opnamen, kwam Dumfries weer terug. ,,Stond hij voor me met zijn wedstrijdshirt. Dat was kletsnat van het zweet. Vroeg hij nog maar eens of alles goed met me was en daarna gaf hij me het shirt."

Vier hechtingen

De fotograaf van De Gelderlander hield er een blauw oog, vier hechtingen en een beschadigde neus eraan over. Maandag ging Van den Boom toch maar naar de huisarts vanwege aanhoudende hoofdpijn. "Hij constateerde een lichte hersenschudding en een scheurtje in de oogkas. Maar dat loopt wel los, joh. Ik voel me weer fit, hoor. Vanavond, (maandagavond, red) zit ik weer gewoon langs de lijn bij NEC - De Graafschap."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore