Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

Ajax-fans opnieuw niet welkom in Den Haag

16 september 2019 18:27 Aangepast: 16 september 2019 18:55
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Dit seizoen zijn er opnieuw geen supporters aanwezig in het uitvak bij ADO Den Haag - Ajax. De supporters uit Amsterdam zijn al sinds 2006 niet meer welkom in Den Haag.

Dat meldt ADO Den Haag via de officiële kanalen. De burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, heeft dit in samenspraak met ADO Den Haag besloten, 'omdat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van beide clubs een te groot risico oplevert.'

"Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion", aldus de algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag. 

Oud-burgemeester Wim Deetman van Den Haag stelde de maatregel in 2006 in, nadat hooligans van de club uit Amsterdam het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen gewonden. Ajax probeerde de afgelopen jaren vergeefs een einde te maken aan het verbod.

De supporters van ADO Den Haag gaan ook al jaren niet op bezoek bij Ajax. Ook voor de komende uitwedstrijd op 22 december in de Johan Cruijff ArenA zal ADO geen kaarten afnemen voor het uitvak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ajax mag slechts 833 supporters meenemen naar Chelsea

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore