Voetbal

'Real Madrid en Barcelona gaan de strijd aan om Klopp en Van Dijk'

16 september 2019 11:28 Aangepast: 16 september 2019 11:29
Beeld © Pro Shots / Action Images

Real Madrid en FC Barcelona zitten elkaar regelmatig in de haren op het gebied van transfers. De twee clubs zouden nu ook beide geïnteresseerd zijn in Jürgen Klopp en Virgil van Dijk van Liverpool. De Duitse coach en Nederlandse verdediger zouden welkome investeringen zijn bij de Spaanse grootmachten.

Dit meldt het Spaanse AS. De twee clubs zoeken een versterking in het centrum van de verdediging. Bij Real Madrid begint Sergio Ramos namelijk op leeftijd te raken, bij Barcelona geldt dit voor Gerard Piqué. De ideale versterking zou Oranje-captain Van Dijk zijn.

Klopp

De interesse voor Klopp zou ook te maken hebben met de wens naar Van Dijk. Wanneer Klopp als coach wordt aangetrokken versoepelt dit een overstap van 'The Flying Dutchman', zo redeneren de Spaanse clubs. Hiernaast vinden zij Klopp een uitstekende coach, die Zinédine Zidane of Ernesto Valverde prima zou kunnen vervangen. Er bestaan namelijk de nodige twijfels over beide trainers bij Madrid en Barcelona.

Het is echter maar de vraag of Liverpool op een vertrek van Klopp en Van Dijk zit te wachten. Klopp heeft de club teruggebracht naar de status van wereldtop en leidde het team vorig jaar naar de eindwinst in de Champions League. Van Dijk is een absolute sterkhouder bij The Reds. Voor zijn prestaties werd hij zelfs verkozen tot UEFA-speler van het jaar.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kompany vindt Van Dijk beste PL-verdediger aller tijden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore