Voetbal

'Juichen van vader maakte me blijer dan ik zelf was na goal'

16 september 2019 07:07 Aangepast: 16 september 2019 07:19
Beeld © Pro Shots / Action Images

Het was zaterdagavond de avond van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 5-2 van Valencia en daarbij speelde De jong een belangrijke rol met een doelpunt en een assist. De middenvelder is blij met zijn eerste doelpunt. "Dan ben ik nu van het gezeur af."

Dat zegt hij in gesprek met De Telegraaf. De Jong was in zijn hoofd niet zo bezig met het maken van een doelpunt. "Ik ben er zelf nooit zo mee bezig. Het is misschien een enorm cliché, maar het gaat mij er altijd om dat het team zo veel mogelijk scoort. Dat een eerste doelpunt bij de buitenwacht wel speelt, weet ik ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spaanse kranten over De Jong: 'We hebben een fenomeen gezien'

Fijn gevoel

De oud-Ajacied hield een fijn gevoel over aan de wedstrijd tegen Valencia. "Een heerlijk gevoel natuurlijk. Niet omdat – zoals me werd gevraagd – dit mijn beste duel ooit zou zijn. Zeker niet, want ik mag hopen dat ik in mijn carrière weleens een hoger niveau heb gehaald. Maar op deze wedstrijd kunnen we verder bouwen als team. We hebben de potentie om er een mooi seizoen van te maken."

Wat opviel waren de statistieken van De Jong. Hij had een passnauwkeurigheid van liefst honderd procent. "Ik hoorde het na de wedstrijd en natuurlijk heb ik liever honderd dan vijftig procent. Maar een buitenspeler of heel creatieve nummer tien zal vaker balverlies lijden. Voor mij is het iets makkelijker om hoog te scoren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frenkie de Jong 'man of the match' bij Barcelona na goal en assist

Na zijn eerste doelpunt voor Barcelona ging met name zijn vader heerlijk los op de tribune. Die beelden zijn in huize De Jong ook bekeken. "Ja, dat was goud. Het juichen van mijn vader in de skybox van mijn zaakwaarnemer Ali Dursun – die trots bij hem – maakte me eigenlijk nog blijer dan ik zelf was na mijn doelpunt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore