Voetbal

Dit zijn de mooiste dingen uit de Kelderklasse

13 september 2019 11:48

Wij houden van de kelderklasse. Tijd om het mooiste uit deze cultcompetitie op een rijtje te zetten.

De grensrechters

Als grensrechter in het amateurvoetbal kan je het eigenlijk nooit goed doen. Wanneer je vlagt voor buitenspel, dan heeft de tegenstander het idee dat je partijdig bent. Vlag je niet, dan kan je een scheldkanonnade van jouw team verwachten. Helemaal als het tot een doelpunt leidt. Tip aan alle grensrechters: als je de keuze hebt om het niet te doen, niet doen!

Spelers zijn altijd fit (ook na een vakantie)

De trainer stuurt in de zomervakantie al een berichtje dat het seizoen bijna gaat beginnen. Hij waarschuwt dat de eerste tegenstander fit is en verwacht dat zijn spelers dat ook zijn. Dat zijn ze dan ook.

De zaag

Wat is het toch genieten hè? Als er weer een veel te hard het duel invliegt. De zaag is een onmisbaar onderdeel van een kelderklassewedstrijd. Vaak is het onkunde, maar dat maakt ze er niet minder mooi om toch?

De middencirkel scheids

Probeer niet te protesteren tegen deze 65+’er, want dan ontvang je een kaartje. De middencirkel scheids gaat al jaren mee en is lastig beïnvloedbaar. Of eigenlijk helemaal niet. De beste man fluit altijd zijn eigen wedstrijd.

Geen nette lijnen

Ondanks dat we steeds vaker op kunstmatig gras met korrels spelen bestaan er nog trapveldjes van echt gras. Op deze knollenvelden kun je nog lekker sliden. Het is wel altijd even spannend of de lijnen wel recht zijn.

Spelen op andere spelerspas

Een groepsapp van 22 man, en toch kunnen er dit weekend maar 8 man aanwezig zijn. Tijd om je netwerk te gebruiken. Uiteindelijk staan er bij het begin van de wedstrijd weer 11 man op het veld en zitten er 3 man op de bank. Maar wie zijn die gasten eigenlijk?

 

De vervallen vedette

Hij speelde ooit een oefenwedstrijd in de jeugd van FC Eindhoven en dat moet iedereen weten. Deze klasbak speelde nog tegen de sterren van vandaag. Helaas is er niemand die dit kan bevestigen.

Full-Kit wanker

Ah, de full-kit wanker! Heeft hij een shirt van Ronaldo aan dan gaat hij schieten als Ronaldo. Draagt hij een shirt van Robben dan gaat hij opeens altijd naar binnen en is hij ook opeens linksbenig. Draagt hij ooit een shirt zonder merk, dan blijkt het opeens een zeer matige speler te zijn.

Klassieke Box-to-Box middenvelder Klassieke Box-to-Box middenvelder
Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kelderklasse-boetepot: zo schraap je een leuk teamuitje bij elkaar

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore