Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

'Van Holsbeeck weer opgepakt in fraudezaak'

12 september 2019 13:00 Aangepast: 12 september 2019 14:14

Voor de tweede keer in amper een jaar is Herman Van Holsbeeck opgepakt. Justitie verdenkt de voormalige manager van de Belgische topclub Anderlecht van witwaspraktijken en omkoping bij transfers, meldden media in België.

Een dag eerder werd voetbalmakelaar Christophe Henrotay al opgepakt, de zaakwaarnemer van onder anderen de internationals Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Youri Tielemans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Voetbalmakelaar van bekende Belgische spelers aangehouden'

Het onderzoek spitst zich toe op de financiële constructies rond de transfers van de Anderlecht-spelers Aleksandar Mitrovic en Tielemans, naar respectievelijk Newcastle United en AS Monaco.

Van Holsbeeck werd in oktober vorig jaar ook al opgepakt, toen als onderdeel van 'Operatie Propere Handen'. Dat onderzoek rond de invloedrijke voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic leidde tot een reeks arrestaties in het Belgische voetbalmilieu.

Van Holsbeeck was tussen 2003 en 2018 de algemeen manager van Anderlecht. In april werden kantoren van de topclub uit Brussel en van de Belgische voetbalbond doorzocht. De onderzoekers zouden op zoek zijn geweest naar informatie over onder meer de transfers van Mitrovic en Tielemans.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore