Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Voormalig ploeggenoot over Mitroglou: 'The f*cker, hij zat gewoon met zijn voeten omhoog'

12 september 2019 10:54 Aangepast: 12 september 2019 12:32
Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Kostas Mitroglou heeft in korte tijd een goede indruk achtergelaten bij PSV. De Griek deed dat echter niet bij iedere club. Steve Sidwell, voormalig ploeggenoot bij Fulham, kon Mitroglou niet uitstaan.

"Het was januari en we zaten in een degradatiestrijd. We hadden een spits nodig", vertelt Sidwell tegen JOE Sports. "Dus ze gingen voor Kostas Mitroglou. Zo heette hij, geloof ik."

Maar hij maakte geen goede indruk daar. "This f*cker. Hij kon niet stoppen met eten. Eerlijk waar. Hij was een 'big boy'", gaat de voormalig middenvelder verder. "En ken je die proteïnerepen? Iedere keer als je hem zag, liep hij rond met proteïnerepen. Iedere keer!"

"Maar we zaten in een degradatiestrijd. Je hoopt dat iedereen zijn schouders eronder zet en voor de club door het vuur gaat, maar het was bij hem gewoon voetjes omhoog", zegt Sidwell. "Hij liep op slippers die hij niet eens kon optillen en elke keer als hij aan kwam lopen vroeg je jezelf af: 'hoeveel repen heeft hij nu bij zich?'"

 

Gedegradeerd

Het avontuur van Mitroglou bij Fulham werd dan ook geen succes. Hij speelde slechts drie wedstrijden en kampte de rest van het seizoen met een blessure. Fulham degradeerde dat jaar, 2014, en Mitroglou werd verhuurd aan Olympiakos Piraeus.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore