Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Interview

Kleedkamerhumor bij Ajax: 'Tijgerbalsem in een onderbroek, dat hoort er een beetje bij'

12 september 2019 09:50 Aangepast: 12 september 2019 13:50
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Lasse Schöne liet deze zomer na zeven jaar Ajax achter zich voor Genoa. De Deense middenvelder was niet per se op zoek naar een nieuw avontuur, maar toen Italië op zijn pad kwam, hapte hij toch toe. "Dit was het moment om een keer te kijken. Mijn vrouw en ik vinden Italië een fantastisch land."

Dat zegt Schöne in gesprek met Ajax Showtime. De Deen vond het overigens geen makkelijke keuze om Ajax achter zich te laten. "Ajax is mijn club geworden, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Ik vind het ontzettend jammer om Ajax te verlaten, maar ik denk wel dat het het juiste moment was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lasse Schöne toont direct zijn specialiteit🤩

Kleedkamerhumor

Wat Schöne ook gaat missen aan Ajax, is de sfeer in de kleedkamer. "Het afgelopen jaar hadden wij een heel leuke kleedkamer. We hebben veel grappen uitgehaald, maar aan de andere kant waren we eenmaal op het veld ook serieus. Dat is het mooie, die koppeling konden we heel goed managen. Dat maakte ons ook zo goed denk ik."

De grappen die werden uitgehaald, waren volgens de middenvelder vrij onschuldig. "Tijgerbalsem in een onderbroek, dat hoort er een beetje bij. Of het verstoppen van de sleutels van een auto en die auto wegrijden. Zolang er maar niemand gewond raakt en er niets stuk gaat. Dat hoort erbij en daar moeten we ook om lachen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lasse Schöne vertrekt definitief naar Genoa

Afscheid Ajax

Schöne heeft nog geen afscheid kunnen nemen van de Ajax-fans, maar hij hoopt dat dat snel gaat gebeuren. "Het is nog niet gepland, maar ik hoop dat het gaat gebeuren. Het lijkt me mooi om afscheid te nemen van de supporters en Ajax wil dat ook. Ik ben heel dankbaar hoe de supporters me hebben opgevangen en er altijd zijn geweest in goede en slechte tijden. Ajax heeft een fantastisch publiek en is een fantastische club. Ik ga het zeker missen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore