Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Mourinho's scoutingsrapport over Barcelona '05 gelekt

12 september 2019 08:17 Aangepast: 12 september 2019 13:53
Beeld © ANP

José Mourinho en André Villas-Boas bereidden zich als trainers van Chelsea optimaal voor op naderende wedstrijden. In een gelekt rapport is te lezen hoe de twee Portugezen het FC Barcelona van 2005 beoordeelden.

Chelsea trof de Spaanse ploeg in de achtste finales van de Champions League. Na een 1-2 in Londen en een 1-1 in Camp Nou zou de ploeg van onder anderen Ronaldinho en Samuel Eto'o verder bekeren. Aan het huiswerk van Mourinho en Villas-Boas lag het in ieder geval niet, weet SportBible.

Ronaldinho

"Heeft de technische kwaliteiten om een verdediger te ontwijken met zijn aanname. Als hij vrijstaat, krijgt hij de bal en valt hij verdedigers één op één aan (naar binnen om te schieten of naar buiten om voor te zetten). Veel gevaarlijker tussen de linies, van waaruit hij een centrale verdediger meelokt. Speelt vaak naar Messi, Eto'o of de opkomende middenvelder. Zeer zwak in defensieve omschakeling en het verdedigende werk. Uitbuiten. Een echte bedrieger. Hij valt makkelijk."

Carles Puyol

"Agressief, maar zeer emotioneel. Wordt gek van de scheidsrechter in verband met fouten tegen hem en provoceert enorm. Agressieve verdediger, speelt door te anticiperen met zijn lichaam. Slecht positiespel (komt naar middenveld met spits) en slecht leiderschap (wil op buitenspel spelen wanneer dat niet mogelijk is). Omdat hij zijn lichaamssterkte gebruikt om de bal te heroveren, kunnen we contact provoceren in de zestien of net erbuiten. Krachtige kopper."

Lionel Messi

“Kwaliteit plus snelheid, maar zeer linksvoetig. Dezelfde gedragingen als Ronaldinho. Speelt tussen de linies of diagonaal. Stuwt team voorwaarts door zijn lopen met de bal. Geweldig één op één. Als het een optie is om een overtreding te maken, is het belangrijk dat buiten de zestien en zo vroeg mogelijk te doen. Recent hersteld van een blessure.”

Deco

"Houdt ervan om de verantwoordelijkheid te hebben om het spel te organiseren. Aan de linkerkant komt hij altijd helpen. Aan de rechterkant zal hij diep gaan om de bal diep te krijgen. Verantwoordelijke speler. Neemt risico’s en stuwt team voorwaarts. Kan verdedigend belangrijk zijn met zijn hoog druk zetten. Heeft de neiging om stil te vallen tijdens wedstrijd. Valt makkelijk om vrije trappen af te dwingen."

Samuel Eto'o

"Explosief met en zonder de bal. Zeer sterk in de kleine ruimte. Blijft geloven en houdt hoge intensiteit hele wedstrijd vol. Weet hoe hij op randje van buitenspel moet spelen, maar ook hoe een behulpzaam te zijn voor zijn team met korte ballen en het lopen tussen de linies. Schiet van overal en zonder voorbereiding. Defensief zeer sterk. Werkt zeer hard op helft van tegenstander door fouten of ballen naar de doelman af te dwingen."

Victor Valdès 

"Goede keeper. Weet hoe hij ruimte moet controleren en komt snel uit om verdedigers te beschermen (lobjes zijn mogelijk). Houdt ervan om via korte passes het spel op te bouwen. Heeft geen goede trap."

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore