Voetbal

Drenthe heeft geen spijt: 'Geen sixpack, maar ze willen me nog'

12 september 2019 07:52 Aangepast: 12 september 2019 10:31
Royston Drenthe bij Kozakken Boys. Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

Royston Drenthe was ooit een van de meest veelbelovende spelers ter wereld, maar de 32-jarige is momenteel actief bij Kozakken Boys op het derde niveau van Nederland. "Ik heb geen sixpack meer, maar toch willen ze me nog", lacht hij.

Als beste speler van het EK onder 21 van 2007 verkaste Drenthe van Feyenoord naar Real Madrid. Velen zeiden dat die stap voor de 20-jarige te vroeg kwam. "Maar dat is voetbal. Je maakt beslissingen om succesvol te worden, maar ze pakken niet allemaal uit zoals je had gehoopt", zegt Drenthe tegen de BBC.

Drenthe ging vervolgens naar onder andere Hercules, Everton en Reading en was daar niet het liefste jongetje van de klas. "Sommige dingen gebeuren en daar word je voor gestraft. Van sommige 'wilde' dingen die ik heb gedaan, weet ik niet eens meer dat ik ze heb gedaan."

Pensioen

Als 29-jarige ging Drenthe met pensioen. "Ik had behoefte aan iets nieuws", zegt hij. "Ik had even nodig om terug te stappen en mezelf weer te vinden." Drenthe rapte onder andere als Roya2Faces, had een parfumzaak en een kledingzaak.

Toch begon het weer te kriebelen en na een jaar Sparta is Drenthe nu bij Kozakken Boys beland. "Kozakken Boys is voor mij een bewuste keuze. Het is dicht bij huis en ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familie", zei hij eerder.

"Alles gebeurt met een reden", zegt Drenthe. "Ik heb nergens spijt van. Ik ben gelukkig met wie ik ben, waar ik ben en waar ik ben geweest. Ik leef van moment tot moment."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drenthe debuteert met prachtige assist

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore