Plotseling overleden

Teamgenoten rouwen om doelman Jarzinho Pieter: 'Rust zacht broer'

11 september 2019 16:23 Aangepast: 11 september 2019 16:26
Jarzinho Pieter.

"Ik heb een vriend verloren en ik vraag me af waarom." Het nationaal elftal van Curaçao is in rouw na de plotselinge dood van hun reservedoelman Jarzinho Pieter (31).

Twee dagen na het overlijden van Jarzinho Pieter is er nog steeds veel ongeloof onder de spelers van het nationale elftal van Curaçao. "Een jongen met een groot hart", noemt een teamgenoot hem op sociale media.

Een ander: "Je was als een broer voor me." 

Dood in hotelkamer

Het nationale voetbalteam was in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Price om zich voor te bereiden op een return tegen Haïti.

De reservekeeper was na aankomst in het hotel even naar zijn kamer gegaan. Hij voelde zich niet zo lekker. Maar de voetballer keerde nooit terug; in zijn hotelkamer bleek hij te zijn overleden. Vermoedelijk een hartstilstand. De goedlachse keeper werd 31 jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keeper Curaçao Jarzinho Pieter (31) plots overleden

Eerbetoon

Vannacht moest Curaçao toch aantreden voor de return tegen Haïti voor de kwalificatie van de CONCAF Gold Cup. Ondanks het grote verdriet speelde Curaçao gelijk: 1-1.

Na de goal van Elson Hooi (ADO Den Haag) rende iedereen naar de dug-out toe om een eerbetoon te brengen aan de overleden Pieter. Een van de teamgenoten hield een grijs T-shirt omhoog waarop de woorden 'Love puru 22 Legend' stonden en klopte twee keer op zijn borst.

Andere teamleden hielden het groene keepersshirt van Pieter, met zijn rugnummer 22, omhoog.

Ongeloof medespelers

Op sociale media reageren medespelers massaal op het overlijden. "Een jongen met een groot hart. Je zult altijd mijn broer zijn van een andere moeder en ik zal je nooit vergeten", schrijft voormalig FC Groningen- speler Leandro Bacuna op Instagram. "Ik heb een vriend verloren en ik vraag me af waarom."

Lach op je gezicht

De eerste doelman van Curaçao, Eloy Room, schrijft een emotioneel bericht op Instagram onder een video van Pieter: "Je vertelde mij altijd hoe trots je op me was en hoe je erna uitkeek om weer samen op het veld te staan. Het deed mij goed om de lach op je gezicht te zien wanneer ik handschoenen voor je mee nam."

Hij vervolgt: "Je zal altijd een legend zijn in mijn hart! Rust zacht broer."

Stage Sparta

De overleden Pieter had nog veel dromen. In een documentaire uit 2017 vertelde hij openhartig over zijn toekomst. "Mijn droom is om te keepen in de Jupiler League (nu Keukenkampioen Divisie) en dan zien we wel weer verder", zei hij.

Zover kwam hij nooit. Hoe dat kwam? De keeper wist zelf wel waaraan dat lag. Tijdens een stage bij Sparta verkoos hij namelijk een keer het carnaval boven de sport.

Hij vertelt daarover in de documentaire: "Ik kon op mijn 17e stage lopen bij Sparta. Dat duurde alleen niet langer dan een dag. Ik was te laat gekomen en de training was al afgelopen. Ik heb er nog iedere dag spijt van."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore