Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ronaldo

'Hij heeft zoiets van: laat die man maar even, kom maar met die selfie'

11 september 2019 14:11 Aangepast: 11 september 2019 14:36
Beeld © Pro Shots / Action Images

Cristiano Ronaldo liet zich in de afgelopen interlandperiode weer van zijn beste kant zien. De Portugese sterspeler schoot vier keer raak in het uitduel met Litouwen. Nederlander Bas Nijhuis floot die wedstrijd en blikt terug op een mooie avond. "Ronaldo was heel ontspannen."

Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ronaldo maakte uiteindelijk vier doelpunten, al was het bij één van die goals nog even de vraag of hij wel op zijn naam zou komen. De bal ging namelijk via een tegenstander het doel in.

"Kort na dat doelpunt kwam Ronaldo naar me toe en zei: ‘Scheids, die goal is toch wel van mij, hè?’ Ik zei dat ik het even moest terugkijken, want het was een scrimmage. Kwam-ie later weer naar me toe. ‘Is-ie nou van mij?, vroeg hij opnieuw. Ik antwoordde dat ik de goal inderdaad aan hem zou toekennen, omdat zijn schot ook op doel was gegaan als de bal niet was aangeraakt. Nou, dan is hij gewoon heel blij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronaldo leidt Portugal langs Litouwen

Nijhuis genoot sowieso van Ronaldo en ook van het gedrag van de sterspeler tijdens het duel met Litouwen. "Hij was erg rustig en erg sociaal. Dat is meestal zo met hem. Maakt-ie even een praatje. Na de 1-1 van Litouwen dacht ik even dat hij misschien heel geïrriteerd zou raken, maar dat was niet zo. Hij toonde vooral zijn kwaliteiten en mocht uiteindelijk de wedstrijdbal mee naar huis nemen."

Impact

De scheidsrechter vond het met name mooi om te zien wat de komst van Ronaldo met mensen doet. "Ik was voor de wedstrijd in de stad en dan zie je bij het spelershotel van Portugal voortdurend heel veel mensen, die uren staan te wachten om een glimp van Ronaldo te kunnen opvangen. Ze vonden het geweldig dat een grootheid als Ronaldo in hun land speelde. Het ging alleen maar over Ronaldo. Ook ín het stadion was dat zo. Overal zag je kinderen met van die kartonnen borden met daarop ‘Ronaldo mag ik je shirt’. Tijdens mijn warming up hoorde ik ook steeds mensen ‘Ronaldo, Ronaldo’ roepen. Echt, zijn impact was enorm. Mooi om mee te maken."

Ook toen een fan het veld op liep tijdens de wedstrijd om met Ronaldo op te foto te kunnen, bleef de Portugees heel relaxed. "Ronaldo ging daar heel ontspannen mee om. Hij heeft eerder zoiets van: laat die man maar even, kom maar met die selfie." Helaas lukte het de Ronaldo-fan uiteindelijk niet om zijn selfie te krijgen. Een steward greep net iets te vroeg in.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore