Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Debuut 'Lord Bendtner' achter gesloten deuren uit angst voor overbevolking

11 september 2019 08:10 Aangepast: 11 september 2019 10:06
Beeld © ANP Foto

FC Kopenhagen speelde de eerste wedstrijd met Nicklas Bendtner in het team achter gesloten deuren.

De 31-jarige spits tekende transfervrij bij de club uit Kopenhagen en creëerde een ware ‘Bendtner-Mania’ in de Deense hoofdstand. De fanshop kon de vraag van de shirts niet aan en de shirts met de naam Bendtner op de achterkant waren zelfs een tijdje uitverkocht.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook

Populaire Bendtner zorgt voor problemen bij fanshop FC Kopenhagen

Cultheld

''Het is krankzinnig'', zegt trainer Ståle Solbakken tegenover het Noorse VG. ''Ik denk dat onze marketingafdeling nog nooit zoiets heeft meegemaakt. Het is vrij surrealistisch. Ik denk dat Preben Elkjæe, in de jaren 80, voor het laatst zo een cultheld-status had.''

Bendtner heeft sinds 28 april geen wedstrijd meer gespeeld. De spits is weer begonnen met trainen en maakte dinsdag zijn debuut in de wedstrijd tussen de reserves van FC Kopenhagen en Brøndby.

'De wedstrijd tegen Brøndby is oorlog'

Gezien de interesse van de supporters in Bendtner en het feit dat ze tegen aartsrivaal Brøndby speelden, besloot de club om de wedstrijd zonder supporters te spelen.

''De wedstrijd tegen Brøndby is oorlog'', zei Solbakken. ''Het is gewoon niet mogelijk. We moesten het sluiten voor de fans. Er zouden supporters van beide teams komen, wat betekent dat er bijna 4000 fans komen voor een wedstrijd tussen reserves.''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Lord Bendtner' is terug, en hoe!

Uiteindelijk speelde Bendtner 45 minuten mee. De club uit Kopenhagen won, mede door een doelpunt van oud-Ajacied Viktor Fischer, met 2-0 van Brøndby.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore