Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Jong Oranje scoort vijf keer tegen Jong Cyprus

10 september 2019 21:19 Aangepast: 10 september 2019 21:33
Beeld © Pro Shots / Michael Bulder

Jong Oranje heeft de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van 2021 gewonnen. Na een vroege achterstand liep het team van bondscoach Erwin van de Looi in stadion De Vijverberg in Doetinchem tegen Jong Cyprus uit naar 5-1.

Na het mislopen van het EK deze zomer, wil Jong Oranje er over twee jaar in Hongarije en Slovenië graag weer bij zijn. Met Jong Cyprus trof Nederland een ideale ploeg om tegen te starten. De beginfase verliep echter moeizaam. Na een fout van Justin Hoogma profiteerde Ruel Sotiriou, die de bal na 10 minuten spelen van dicht bij onder doelman Maarten Paes in het doel schoot.

Teun Koopmeiners benutte na een kwartier spelen een strafschop. Dani de Wit kopte al vallend in de 26e minuut de 2-1 binnen en op aangeven van Deyovaisio Zeefuik zorgde spits Kaj Sierhuis in de 28e minuut voor de 3-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

De Wit verzilvert héérlijke aanval Jong Oranje met Lang en Stengs

In de tweede helft was het lang wachten op nog een doelpunt. Na een mooie aanval maakte De Wit in de 86e minuut de 4-1. Zeefuik nam de laatste treffer voor zijn rekening.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore