Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Mina krijgt boete en Stevens geschorst wegens gokovertredingen

10 september 2019 15:01

Jordan Stevens (19) heeft een schorsing van zes weken opgelegd gekregen door de Engelse FA. De speler van Leeds United heeft de regels op het gebied van gokken overtreden. Yerry Mina (24) van Everton komt weg met een boete en waarschuwing.

Yerry Mina

De verdediger van Everton moet een boete van 11.204 euro aftikken. Hij verscheen eerder dit jaar namelijk in een tv-reclame van het Colombiaanse gokbedrijf Betjuego. Dit is volgens de FA verboden en daarom krijgt Mina de boete en een waarschuwing. Volgens Everton zorgde de gebrekkige kennis van de Engelse taal bij Mina voor het niet begrijpen van de regels.

Jordan Stevens

Jordan Stevens krijgt behalve een boete van 1345 euro, ook een schorsing van zes weken aan zijn broek. De middenvelder gaf toe vorig seizoen op 59 wedstrijden gegokt te hebben, waarvan vijf wedstrijden van Leeds United zelf.

De schorsing gaat verder dan alleen geen wedstrijden mogen spelen. Stevens moet zich onthouden van 'alle activiteiten die met voetbal te maken hebben'. Hij mag dus ook niet trainen bij zijn club. Leeds United vindt de straf overdreven.

''Wij zijn heel erg teleurgesteld in het het vonnis van de FA'', meldt algemeen directeur Angus Kinnear op de clubwebsite. ''Om een jonge voetballer te verhinderen in het deelnemen aan voetbalactiviteiten in zo'n cruciale periode van zijn carrière, vanwege een domme fout, is een disproportionele straf.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore