Oranje

Babel: 'Het leek alsof Robben niet aan het teambelang dacht'

10 september 2019 07:01 Aangepast: 10 september 2019 09:07
Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

Ryan Babel beleeft momenteel zijn tweede jeugd in het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvaller was maandagavond met twee doelpunten belangrijk tegen Estland. Babel hoopt zich met Oranje te plaatsen voor het EK 2020. De oud-Ajacied ziet in ieder geval veel potentie in het huidige elftal. "Dit is veel meer een team dan in 2008 of 2010."

Dat zegt de speler van Galatasaray in gesprek met De Telegraaf.

In 2010 haalde Babel met Oranje de finale van het WK in Zuid-Afrika. In de finale werd destijds na verlenging verloren van Spanje. Volgens Babel had er meer ingezeten. "Je had toen de strijd tussen de Grote Vier (Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart, red.), die naar mijn beleving allemaal de nummer één wilden zijn. Misschien was dat net het kleine stukje, die vijf procent, die ons in Zuid-Afrika geen wereldkampioen maakte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe ouder, hoe beter wordt Babel

Zo haalt Babel een voorbeeld aan van Arjen Robben. "Ik kan me het moment herinneren dat Arjen in de finale tegen Spanje alleen op Iker Casillas afging. Hij werd een soort van onderuitgehaald. En Arjen kennende, was hij normaal gesproken gewoon gaan liggen. In dat geval had Spanje rood gekregen en hadden wij tegen tien man misschien wel gewonnen. Maar hij wilde per se scoren. Ik denk hardop, hè. Maar het leek alsof hij niet aan het teambelang dacht en gewoon wilde scoren."

Babel hoopt dat Oranje zich plaats voor het komende EK en dat hij op dat toernooi een belangrijke rol kan gaan spelen. "In 2008 zei Marco van Basten dat ik op het EK zou gaan spelen, maar haakte ik af door een enkelblessure, op het WK in 2010 kwam ik niet in actie en daarna ben ik er nooit meer bij geweest. Het zou mooi zijn als ik het een keer zou meemaken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doelpunten uitblinker Babel helpen Oranje aan ruime zege

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore