Voetbal

Hakim Ziyech krijgt mogelijk standbeeld in geboorteplaats Dronten

09 september 2019 18:41 Aangepast: 10 september 2019 08:17
Hakim Ziyech Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajacied Hakim Ziyech krijgt mogelijk zijn eigen standbeeld in het gemeentehuis van zijn geboorteplaats Dronten. In een enquête over de aankleding van het gemeentehuis kunnen inwoners stemmen op een beeld van de middenvelder.

De gemeente Dronten wil de inrichting van het vernieuwde gemeentehuis aanpassen, en heeft de inwoners gevraagd om mee te denken. Dit kan men doen via de enquête www.ikpraatmee/dronten.nl. De renovatie van het pand uit 1982 kost maar liefst 25 miljoen euro.

Gemeentewoordvoerster Margot van Staveren reageert op een mogelijk standbeeld van Ziyech. "Dat is aan de inwoners om te bepalen. De gemeenteraad heeft in juni besloten dat noch de gemeenteraad, noch het college van B&W zich mengt in de keuze voor een kunstwerk in de publiekshal."

Inwoners kunnen voor een standbeeld van Hakim Ziyech stemmen over de aanleiding van het gemeentehuis Inwoners kunnen voor een standbeeld van Hakim Ziyech stemmen over de aanleiding van het gemeentehuis

Voetballers met standbeelden

Voetballers met een eigen standbeeld, het is niet onbekend in Nederland. Zo hebben onder anderen Johan Cruijff en Coen Moulijn een standbeeld gekregen bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. In de onderstaande afbeelding zijn nog meer standbeelden van voetballers in Nederland terug te vinden.

Een overzicht van alle standbeelden, monumenten en naar voetballers vernoemde stadions in Nederland (De Johan Cruijff ArenA staat nog niet op deze afbeelding) Een overzicht van alle standbeelden, monumenten en naar voetballers vernoemde stadions in Nederland (De Johan Cruijff ArenA staat nog niet op deze afbeelding)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore