EK-kwalificatie

Fransen blunderen met volkslied van Albanië

07 september 2019 22:07 Aangepast: 08 september 2019 08:34

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Albanië kon zaterdag pas zo'n 10 minuten later dan de bedoeling was beginnen vanwege een blunder bij het spelen van de volksliederen.

De spelers van Albanië hoorden niet hun eigen volkslied in het Stade de France, maar de nationale hymne van Andorra. Dat land speelt dinsdag in het nationale stadion van Frankrijk.

De Albanezen keken elkaar eerst verbaasd aan en lieten daarna boos blijken dat het verkeerde volkslied was gespeeld. De fans van Albanië op de tribune reageerden ook woest met een fluitconcert en opgestoken middelvingers.

Nadat 'La Marseillaise' was gespeeld voor het gastland, eisten de spelers van Albanië dat ook hun goede volkslied zou worden gespeeld. De stadionspeaker maakte de pijnlijke fout van de organisatie nog wat erger door het publiek te vragen om respect te tonen voor 'het volkslied van Armenië'.

Hij herstelde dat al snel, waarna alsnog de hymne van Albanië klonk in het stadion in Saint-Denis, nabij Parijs. Het duel begon zodoende een stuk later dan in het strak geregisseerde schema stond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Furieuze Albanezen na verkeerde volkslied in Frankrijk

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore