Voetbal

16-jarige Xavi Simons traint mee met eerste elftal PSG

06 september 2019 14:13

Het 16-jarige toptalent Xavi Simons mag meetrainen met het eerste elftal van Paris Saint-Germain. De Nederlander tekende afgelopen zomer een contract bij de Franse topclub. De middenvelder speelde daarvoor in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar wilde daar geen contract tekenen wegens een verschil in inzicht.

Simons speelt in het Onder 19-team van de Parijzenaren. Omdat de nodige eerste elftalspelers van PSG uitgevlogen zijn voor de interlandperiode, liet trainer Thomas Tuchel een aantal talenten uit het Onder 19-team meetrainen.

Perspectief

Bij Barcelona was deze eer nog niet eerder weggelegd voor Simons. De middenvelder vertrok daar naar verluidt wegens een meningsverschil over de ontwikkeling van het talent. De begeleiders van Simons wilden dat de speler dit seizoen in het Onder 19-team van de Catalanen zou plaatsnemen. Barça zag dit echter anders en wilde hem in het Onder 17-team laten spelen.

Zaakwaarnemer Mino Raiola bracht het talent nadien naar PSG, waar Simons volgens de geruchten een jaarsalaris van 500.000 euro opstrijkt. De kampioen van Frankrijk heeft geen belofteteam, waardoor er tussen de Onder 19 en het eerste elftal geen tussenstap is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Mino Raiola loodst Nederlands toptalent Xavi Simons (16) naar Paris Saint-Germain

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore