Boetepot

Kelderklasse-boetepot: zo schraap je een leuk teamuitje bij elkaar

04 juni 2020 07:10 Aangepast: 04 juni 2020 11:27
Beeld © Getty Images

Het voetbal ligt in Nederland nog even stil, maar de voorbereidingen op een nieuw seizoen zijn al in volle gang. Vriendenteams beginnen vaak met scherpe regeltjes en afspraken om het nieuwe tot een succes te maken. Vaak vliegen die principes al snel de prullenbak in. Dat is te voorkomen met behulp van deze sancties.

1. Afmelden doe je telefonisch (boete 5 euro)

Niks geen appjes op het allerlaatste moment, maar een strakke telefonische deadline. Mocht je echt niet kunnen trainen, dan bel je op trainingsdagen voor 12.00 uur op met een extreem goede reden. Doe je dit niet of te laat, dan gaat 5 euro in de boetepot. Bij wedstrijden ligt het anders. Voor vrijdag 12.00 uur is het mogelijk telefonisch af te melden, daarna niet meer. 

2. Je komt op tijd (boete 15 euro + kratje pils)

Er is niets vervelender dan op die ene teamgenoot moeten wachten die steeds te laat komt. In het nieuwe seizoen moet dat direct worden aangepakt. Te laat komen kost je 15 euro plus een krat pils. En het excuus: 'Het is maar een minuutje', telt niet. Te laat is te laat. 

3. Je komt opdagen (25 euro + wedstrijd vlaggen)

Iedereen kent hem wel, de gast die de nacht voor de wedstrijd lollige foto's stuurt van bier en vrouwen en de dag erna afwezig is. Dat gaat ook dit seizoen ieder Kelderklasse-team overkomen. De consequenties zijn echter niet mals. 25 euro en de volgende wedstrijd negentig minuten vlaggen. Zo heeft iedereen lol aan verzakers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo herken je een typische kelderklassewedstrijd

4. Je pakt geen domme kaarten (10 euro + schaaltje bitterballen)

We kennen hem waarschijnlijk allemaal. De iets te fanatieke speler die er weinig tot niets van kan. Hij maakt zich zelfs op het allerlaagste niveau veel te druk en kaffert scheidsrechters uit die er slechts staan om van huis weg te mogen. Dit wil nog wel eens een kaartje opleveren. Prima als je dit doet, maar het kost je een tientje en een schaaltje lekkere bitterballen.

5. Je speelt nuchter (5 euro)

Nuchter voetballen gaat over het algemeen beter dan dronken. Toch komt het ieder weekend voor dat één of meerdere spelers met een veel te hoog promillage op het veld staan. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, het hoort er namelijk een beetje bij. Maar om het teamuitje op te leuken aan het einde van het seizoen, kost dit wel 5 euro. 

6. We spelen met blote handen en blote benen (30 euro + 2 kratten pils)

Zodra het november is, duiken ze weer op: de 'mooi weervoetballers'. Vaak is het de selfmade vedette die op 1 november al met handschoentjes en een legging het veld op komt. Gaan we dus niet doen dit jaar! De boete is flink, maar het is nodig. 

7. We douchen zonder onderbroek (20 euro)

Het zijn vaak de jongens die uit de jeugd overkomen die hun onderbroek tijdens het douchen aan willen houden. An sich is daar niks mis mee. In de Kelderklasse kost je dit alleen wel 20 euro. Het teamuitje zal er een stuk leuker op worden. Misschien zit er zelfs wel een tropische bestemming in.

8. Je doet actief mee aan de derde helft (15 euro)

De eerste en de tweede helft zijn leuk, maar de derde helft is essentieel. Hier moet een team laten zien dat het één geheel is. Je moet dus actief meedoen aan dit deel van de wedstrijd. Doe je dit om wat voor reden dan ook niet, bijvoorbeeld omdat je een kater hebt, dan moet je lappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

12 uitspraken uit het amateurvoetbal: als we de derde helft maar winnen!

9. Je wisselt niet omdat je 'moe' bent (30 euro + 5 kratten pils)

Prima dat jij tijdens je vakantie niets hebt gedaan, maar laat je team daar niet de dupe van zijn. Als de trainer wil dat je negentig minuten speelt, dan speel je er negentig. We gaan geen blessures faken of wisselen, omdat iemand moe is. Dus ben je moe, verman je en speel door of je mag de portemonnee trekken.

10. Je schiet niet in eigen doel (50 euro)

Ondanks dat de derde helft het belangrijkste is, wil je ook de wedstrijd winnen. In ieder elftal zitten wel jongens die minder kwaliteiten hebben, maar ook dan mag je verwachten dat ze geen eigen doelpunten maken. De eerste de beste die dit wel doet, mag 50 euro lappen, zodat het teamuitje dit jaar naar Hawaii gaat. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dit zijn de mooiste dingen uit de Kelderklasse

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore