Interview

Klopp won advies in bij Wijnaldum: 'Die gaat onze verdediging beter maken'

05 september 2019 07:48 Aangepast: 05 september 2019 08:00
Beeld © Pro Shots / Action Images

Virgil van Dijk is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum van de Liverpool-verdediging. Van Dijk maakte in januari 2018 de overstap van Southampton naar The Reds en dat was mede door het advies van Georginio Wijnaldum. "Jürgen Klopp wilde over een speler praten."

Dat zegt Gini in een interview met het Algemeen Dagblad. "Voordat Virgil naar Liverpool kwam, vroeg de trainer me of ik eens over een speler wilde praten. Dat bleek Van Dijk te zijn. Ik kende hem al langer, Jeffrey Bruma is een gezamenlijke vriend, en ik vond hem al langer een heel goede speler. 'Die gaat onze verdediging meteen beter maken', heb ik toen gezegd. Dat heeft hij helemaal waargemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Dijk in race voor beste speler van wereld

Haat-liefde

Met Klopp hebben Van Dijk en Wijnaldum sowieso een bijzondere trainer. De middenvelder legt uit waarom. "Hij heeft met alle spelers het beste voor, dat merk je aan alles. Maar soms zit je helemaal in een wedstrijd, en dan staat de trainer je ook nog op te jagen aan de zijlijn. Dan kookt het weleens over. Dan word ik ook weleens boos op hem, ja."

Met name voorafgaand aan de halve finale in de Champions League tegen Barcelona was Wijnaldum boos. De Nederlander begon op de bank. De keuze van Klopp bleek de juiste, want de middenvelder viel in en had met twee doelpunten een grote rol in het bereiken van de finale. "Ik was zó boos. Zó teleurgesteld dat ik niet speelde. Achteraf heeft dat heel goed uitgepakt. We zullen nooit weten hoe het was gelopen als ik die avond in de basis had gestaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum: 'Klopp deed bespreking CL-finale 2018 in CR7-onderbroek'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore