Na 10 maanden

Ex-Ajaxtrainer Keizer ook voortijdig weg bij Sporting

03 september 2019 21:42 Aangepast: 04 september 2019 13:40
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Marcel Keizer is alweer vertrokken als trainer van het Portugese Sporting. De 50-jarige Keizer, eerder ontslagen bij Ajax, hield het tien maanden vol op de bank bij de club uit Lissabon. De Portugese topclub heeft het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht, maar in gesprek met Sporting TV neemt de coach al wel afscheid.

"Ik wens de club veel succes en ik wil iedereen bedanken met wie ik heb samengewerkt", zei Keizer voor de camera van het clubkanaal. "Het was een mooie tijd. Nu is het tijd voor iemand anders. Ik hoop dat Sporting nog meer prijzen wint in de toekomst."

Vijfde plek

Sporting staat na vier speeldagen op de vijfde plaats in de Portugese competitie en is tegenstander van PSV in de groepsfase van de Europa League.

Keizer won het afgelopen seizoen met Sporting beide bekertoernooien van Portugal. In de competitie eindigde de club als derde, op grote afstand van Benfica en FC Porto. Zijn taken zouden voorlopig worden waargenomen door Leonel Pontes, die hiervoor de jeugdploeg onder zijn hoede had.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore