Ga naar de inhoud
Wereldkampioenschap

Zo ziet het logo eruit van het WK 2022 in Qatar

In 2022 wordt het WK voetbal in Qatar gehouden.

Het officiële logo voor het WK voetbal in 2022 in Qatar is bekendgemaakt. Het ontwerp van het embleem werd gelanceerd tijdens een ceremonie in het gastland en werd op verschillende bezienswaardigheden getoond over de hele wereld.

Naast de logo-onthulling in Qatar, is het ontwerp over de hele wereld getoond op een groot aantal bezienswaardigheden, zoals Times Square in New York, Arco Della Pace in Milaan en Leicester Square in Londen. 

Het WK voetbal in Qatar vindt over drie jaar plaats. Na de lancering van het officiële logo, is er nog veel werk aan de winkel voor het gastland. Zes stadions moeten nog afgebouwd worden en de bouw van belangrijkste infrastructuur voor het toernooi is nog niet afgerond. Er zal onder andere uiteindelijk een compleet metronetwerk gerealiseerd worden. Over de bouw van de stadions in Qatar is veel commotie ontstaan. Bij de bouw zijn al ruim 1500 arbeiders om het leven gekomen.

In december moet een groot deel van alle bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Dan vindt namelijk het WK voetbal voor clubs plaats in het land. Dit is tevens voor Qatar een laatste test is om alle operaties en de veiligheid van de stadions te testen voorafgaand aan het wereldkampioenschap in 2022.