Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Transfer

'Dit was misschien wel de makkelijkste transfer ooit'

03 september 2019 13:53 Aangepast: 03 september 2019 14:00
Beeld © Pro Shots / Toon Dompeling

VVV-Venlo zorgde deze transferzomer voor een enorme verrassing door Lee Cattermole te contracteren. Wie denkt dat technisch manager Stan Valckx heeft moeten lullen als brugman om de middenvelder binnen te halen, zit mis. "Dit was misschien wel de makkelijkste transfer die ik ooit gedaan heb."

Dat zegt Valckx tegenover Voetbal International. Sterker nog, de cultheld die bijna driehonderd duels in de Premier League speelde, nam zelf contact op met de Limburgse club. "Ik werd deze zomer gebeld door een onbekend nummer. Het bleek het management van Lee. Of hij bij VVV kon voetballen. Waarom? Hij zocht een mooie club in een mooie competitie. Dat is het echte verhaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

VVV in zee met Cattermole: 'Venlo Til' I Die'

Uiteraard ging VVV akkoord en dus kwam Cattermole naar De Koel. "We spraken af dat hij een week zou meetrainen. Vervolgens hebben we een salarisindicatie gegeven. Geen probleem. Het kunstgras? Geen probleem. In twee, drie uur was alles geregeld. Dit was misschien wel de makkelijkste transfer die ik ooit heb gedaan."

Van die deal hebben ze in Venlo absoluut geen spijt. Volgens Voetbal International zijn de VVV-shirts niet aan te slepen in Sunderland en wil zelfs de BBC binnenkort langskomen om een reportage te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lee Cattermole heeft eerste gele kaart in dienst van VVV te pakken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore