Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Transfer

Bizarre transfersoap: 'Het dodelijke ongeval van Sala heeft hem bang gemaakt'

03 september 2019 13:32 Aangepast: 03 september 2019 16:27
Beeld © Pro Shots / Henk Jan Dijks

Het einde van de transfermarkt brengt naast succesverhalen ook verhalen van stukgelopen transfers met zich mee. Achter de afgeketste overgang van Victor Wanyama van Tottenham Hotspur naar Club Brugge zit wel een heel bijzonder verhaal. "Je kan je broek wel een beetje laten zakken, maar er zijn grenzen."

Aldus Club Brugge na het afketsen van de deal. De Belgische krant Het Nieuwsblad bracht een reconstructie naar buiten, waarin bizarre details naar voren komen. Half augustus ontstonden de eerste contacten tussen Brugge en Wanyama, Beide partijen zien een deal zitten en dus wordt alles in werking gezet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Top 10: dit zijn de duurste zomertransfers

Problemen

Al snel bereiken Club Brugge en Tottenham Hotspur een akkoord voor 10 miljoen euro, plus 5 miljoen euro aan bonussen. Het zou de duurste inkomende transfer uit de historie van Club betekenen. Maar dan komt de eerste kink in de kabel. De familie van Wanyama kent Club Brugge niet en dus begint de middenvelder te twijfelen. 

Op 23 augustus doet Club Brugge de voetballer een niet te weigeren voorstel. Wanyama wil het graag overleggen met zijn familieleden.

Zodra zij akkoord zijn, lijkt niets een overgang nog in de weg te staan. Alles wordt geregeld en de Belgische club zorgt voor een privéjet die de speler van Londen naar België moet brengen. Dat weigert Wanyama. Het dodelijke ongeval van de Argentijn Emiliano Sala heeft hem bang gemaakt. Hij wil met de trein komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Record in Nederland met 670 transfers

Afketsen

Voordat de middenvelder de trein pakt, moet hij eerst nog een contractueel geschil zien op te lossen met de Spurs. Daarop klapt de deal uiteindelijk. Spurs-baas Daniel Levy wil Club laten meebetalen aan de achterstallige som die hij nog aan Wanyama moet betalen. Dat gaat er in Brugge niet in. "Je kan je broek wel een beetje laten zakken, maar er zijn grenzen. Wanyama komt niet", luidt het statement uit België. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore