Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Transfers

Top 10: dit zijn de duurste zomertransfers

03 september 2019 08:10 Aangepast: 03 september 2019 09:25
Beeld © Pro Shots / Sergio Ruiz

De transfermarkt is gesloten. Een mooi moment om terug te blikken op de duurste transfers van deze zomer. VTBL heeft aan de hand van Transfermarkt.de de tien duurste op een rijtje gezet, daarin staan ook twee Nederlanders.

10. Luka Jovic: €60.000.000

We trappen de top 10 af met Luka Jovic. De spits vertrok na een goed seizoen in de Bundesliga en de Europa League bij Eintracht Frankfurt voor 60 miljoen euro naar Real Madrid. 

9. João Cancelo en Romelu Lukaku: €65.000.000

De negende plaats wordt gedeeld door João Cancelo en Romelu Lukaku. Beide spelers vertrokken voor 65 miljoen euro bij hun clubs. Cancelo maakte de stap van Juventus naar Manchester City. Lukaku liet op zijn beurt Engeland juist achter voor Italië en ging van Manchester United naar Inter. 

8. Rodrigo Hernández: €70.000.000

Rodrigo Hernández vertrok deze zomer bij Atlético Madrid om zich bij de selectie van Manchester City te voegen. De club van Pep Guardiola moest liefst 70 miljoen euro overmaken naar Spanje om zich te verzekeren van de diensten van de Spaanse middenvelder.

7. Frenkie de Jong: €75.000.000

De eerste Nederlander in de lijst is Frenkie de Jong. Hij vertrok deze zomer voor een bedrag van 75 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona. Een stap die tot op heden goed uit lijkt te pakken. In de eerste drie competitiewedstrijden stond De Jong steeds in de basis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mooie beelden debuut Frenkie in La Liga

6. Nicolas Pépé en Lucas Hernández: €80.000.000

Op de zesde plaats komen we wederom een tweetal tegen. Zowel Nicolas Pépé als Lucas Hernández verlieten hun clubs voor 80 miljoen euro. Pépé ging van het Franse Lille naar Arsenal en Hernández maakte de stap van Atlético Madrid naar FC Bayern München.

5. Matthijs de Ligt: €85.500.000

Matthijs de Ligt kreeg het afgelopen weekend flink wat kritiek over zich heen na zijn ongelukkige debuut voor Juventus tegen Napoli. De centrale verdediger ging voor liefst 85,5 miljoen euro van Ajax naar Italië en daar hadden ze tot op heden wat meer van hem verwacht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Italianen beoordelen basisdebuut De Ligt met dikke onvoldoende

4. Harry Maguire: €87.000.000

Wonder boven wonder is De Ligt niet de duurste verdediger in deze lijst. Harry Maguire ging namelijk voor liefst 87 miljoen euro van Leicester City naar Manchester United en werd daarmee direct de duurste verdediger aller tijden.

3. Eden Hazard: €100.000.000

Dan zijn we toegekomen aan de serieuze bedragen van 100 miljoen euro of meer. Om te beginnen met Eden Hazard. De Belg vertrok na een goed seizoen bij Chelsea, waarin hij onder meer de Europa League won, naar Real Madrid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hazard verkozen tot beste speler Europa League

2. Antoine Griezmann: €120.000.000

Antoine Griezmann kreeg deze zomer dan eindelijk zijn droomtransfer naar FC Barcelona. Na een ellendig lange soap besloten de Catalanen om zijn clausule van 120 miljoen euro te activeren. Atlético was het hier niet helemaal mee eens, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Atlético wil transfer Griezmann naar Barcelona blokkeren

1. João Félix: €126.000.000

Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en dat is het Portugese wonderkind João Félix. Hij maakte afgelopen seizoen dusdanig veel indruk bij Benfica, dat Atlético Madrid besloot om liefst 126 miljoen euro op tafel te leggen voor de 18-jarige voetballer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

João Félix twee keer trefzeker: De Ligt kan slechts kijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore