Prestigieuze prijs

Wiegman in de race voor prijs beste coach ter wereld

02 september 2019 14:07

Bondscoach Sarina Wiegman is nog in de race voor de prestigieuze prijs The Best FIFA Women's Coach, voor de beste coach van de wereld in het vrouwenvoetbal. Zij concurreert met Jill Ellis en Phil Neville, de bondscoaches van de Verenigde Staten en Engeland.

Wiegman is sinds 2017 coach van het Nederlands elftal en in die periode heeft ze vrijwel alleen maar succes gehad. Zo werd ze met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen en won ze de Algarve Cup. Afgelopen zomer werd ze tweede op het WK, na een met 2-0 verloren finale tegen Amerika.

De beste coach van de wereld wordt op 23 september tijdens een gala in Milaan bekendgemaakt. Bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen en een select gezelschap journalisten mochten hun stem uitbrengen. Ook fans konden online hun voorkeur doorgeven. In 2017 won Wiegman ook al eens de prijs, nadat ze het EK had gewonnen met Oranje. 

Van Veenendaal en Miedema

Sari van Veenendaal mag zich wellicht beste keepster van de wereld gaan noemen. Zij zit eveneens bij de laatste drie, net als de Chileense Christiane Endler en Zweedse Hedvig Lindahl. De supporters van de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk maken nog kans op een zogenoemde 'Fan Award.'

Vivianne Miedema (beste voetbalster) en Erik ten Hag (beste trainer) waren wel genomineerd maar drongen niet door tot de laatste drie. Miedema legde het af tegen Lucy Bronze uit Engeland en de Amerikaanse voetbalsters Alex Morgan en Megan Rapinoe. Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) kregen meer stemmen dan Ten Hag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Virgil van Dijk maakt kans op titel Wereldvoetballer van het Jaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore