Messi, Ronaldo of Van Dijk?

Virgil van Dijk maakt kans op titel Wereldvoetballer van het Jaar

02 september 2019 12:41 Aangepast: 02 september 2019 13:48

Virgil van Dijk behoort samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot de drie kanshebbers op de prijs The Best FIFA Men's Player 2019, de prijs voor beste voetballer ter wereld. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt waren ook genomineerd, maar zijn afgevallen.

Van Dijk werd onlangs al verkozen tot UEFA Player of the Year, daar werd hij verkozen boven Messi en Ronaldo. Mocht de aanvoerder van Oranje de prijs winnen, dan volgt hij Luka Modric op. De Kroaat liet vorig seizoen Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah achter zich. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Virgil van Dijk verslaat Messi en Ronaldo en is Europees voetballer van het jaar

De Ligt en De Jong 

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hoorden bij de tien genomineerden maar zijn afgevallen. Net als Sadio Mané, Harry Kane, Eden Hazard, Mohamed Salah en Kylian Mbappé.

De beste voetballer van de wereld wordt op 23 september tijdens een gala in Milaan bekendgemaakt. Hij is verkozen door bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen en een select gezelschap journalisten. Ook fans konden online hun stem uitbrengen.

Gouden bal

Dit is overigens een andere prijs dan de Gouden Bal. Tussen 2010 en 2016 reikten de FIFA en het tijdschrift France Football gezamenlijk de Gouden Bal aan de beste voetballer van de wereld uit, maar de laatste jaren doen ze dat weer afzonderlijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore