Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Oranje

'De Ligt en Frenkie de Jong gaan het vrijdag in Hamburg laten zien'

02 september 2019 10:51 Aangepast: 02 september 2019 12:27
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Het Nederlands elftal neemt het aanstaande vrijdag in Hamburg op tegen Duitsland. De ogen zullen met name gericht zijn op Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Matthijs De Ligt. Willem van Hanegem heeft vertrouwen in het drietal, ook al zijn ze niet allemaal in bloedvorm.

"We hebben de beste speler van Europa met Virgil van Dijk aan boord. En we hebben met Frenkie de Jong de beste middenvelder uit de Champions League. Dat Van Dijk die mooie prijs won, is prachtig. Al die mensen die aan hem twijfelden zullen zich nu wel schamen", schrijft 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Toch kan Van Dijk nog beter dan wat hij nu al laat zien. De momenten dat hij achteloos verdedigt door zijn been wat naar achteren te laten hangen om een bal te blokken, blijven voorkomen. Als hij dat laconieke uit zijn spel krijgt, is hij nog jarenlang de beste verdediger op aarde."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Virgil van Dijk verslaat Messi en Ronaldo en is Europees voetballer van het jaar

De Ligt

Zijn maatje achter in het centrum, De Ligt, maakte vrijdag zijn officiële debuut voor Juventus. Dat ging echter niet zoals gehoopt, al is er volgens Van Hanegem geen reden tot paniek. "De opvolger van Van Dijk hebben we ook al in huis. Wat een paniek hè, nu De Ligt tegen Napoli een paar dure foutjes heeft gemaakt. Geloof me, De Ligt en Frenkie de Jong gaan het vrijdag in Hamburg laten zien. Maar laat ze alsjeblieft niet denken dat ze iets moeten bewijzen. Dat hebben ze al lang gedaan."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Italianen beoordelen basisdebuut De Ligt met dikke onvoldoende

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore