Europa League

PSV treft Keizers Sporting in Europa League

30 augustus 2019 12:57 Aangepast: 30 augustus 2019 14:39
Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

PSV weet wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren werden vrijdagmiddag in Nyon gekoppeld aan Sporting Portugal, Rosenborg BK en LASK Linz.

Sporting Portugal

Bij Sporting Portugal komt PSV een oude bekende tegen. Voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer staat momenteel aan het roer bij de Portugezen.

Sporting eindigde vorig seizoen op een derde plaats in de Primeira Liga, op grote afstand van Porto en kampioen Benfica. Momenteel is de ploeg van Keizer na drie wedstrijden koploper met zeven punten.

Rosenborg BK

Met Rosenborg treft PSV de huidige nummer vier van de Noorse competitie. Na negentien wedstrijden staan zij al tien punten achter op koploper FK Bodø/Glimt. De bekendste speler van Rosenborg is zonder twijfel Nicklas Bendtner.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bekijk het Europa League-avontuur van AZ, Feyenoord en PSV bij RTL 7

LASK Linz

LASK Linz is de huidige nummer twee van Oostenrijk. PSV had LASK al eerder kunnen treffen. De Oostenrijkers begonnen namelijk in de voorronde van de Champions League. Daar werden zij uiteindelijk uitgeschakeld door Club Brugge, nadat zij eerder PSV-beul FC Basel hadden verslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pittige Europa League-loting voor Feyenoord

Volledige loting

Naast PSV zijn ook AZ en Feyenoord actief in de Europa League. Bekijk hier de volledige loting:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore