Ga naar de inhoud
Voetbal

Gunstige loting Ajax in Champions League

Beeld © Pro Shots / Action Images

Ajax moet het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Chelsea, Valencia, en Lille, Dat is de uitkomst van de loting van de UEFA in Monaco.

Chelsea mocht deze zomer geen spelers aankopen door een straf van de FIFA. De club trok namelijk eerder 29 buitenlandse spelers aan terwijl ze nog geen achttien jaar waren. Dat is niet toegestaan. Chelsea eindigde vorig seizoen als derde in de Premier League.

Bij Valencia speelt sinds deze zomer voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen. De club eindigde als vierde in de Spaanse Primera Division. Lille eindigde als tweede in de Franse competitie, maar raakte deze zomer veel sterspelers kwijt.

Ajax moest twee voorrondes overleven om in de groepsfase terecht te komen. Eerst werd Paok Saloniki verslagen. En door de 2-0 overwinning gisteren werd ook APOEL Nicosia opzij gezet. Vorig seizoen bereikten de Amsterdammers de halve finale waar ze werden uitgeschakeld door Tottenham Hutspor. 

Succes

Mede door het succes van vorig jaar, belandde Ajax in pot 2. Daardoor ontliepen ze al sterke teams als Borussia Dortmund, Real Madrid en Napoli. Meedoen aan de groepsfase is al lucratief voor de club en levert minstens 40 miljoen euro op. Dat bedrag kan nog flink oplopen met elke overwinning of gelijkspel. Vorig seizoen verdiende Ajax 95 miljoen euro in de Champions League. 

Bron: RTL Nieuws
Meer over