Indrukwekkende trap

Wereldkampioene voetbal VS gewild door mannelijke NFL-teams

28 augustus 2019 04:27 Aangepast: 28 augustus 2019 09:51
Lloyd tijdens het wereldkampioenschap in juni.

De Amerikaanse wereldkampioene voetbal Carli Lloyd heeft met haar traptechniek indruk gemaakt op verschillende American football-teams uit de NFL. Een club uit de competitie waarin alleen mannen spelen, zou haar zelfs hebben willen inlijven.

De interesse in de 37-jarige Lloyd ontstond nadat een filmpje van de voetbalster vorige week viral ging. Tijdens een bezoek aan de training van NFL-team Philadelphia Eagles mocht de Amerikaanse proberen een 'field goal' tussen de twee palen te trappen. Vanaf maar liefst ruim vijftig meter trapte Lloyd feilloos raak.

Het als eenmalig bedoelde uitstapje kreeg gisteren een vervolg. De trainer van Lloyd vertelde aan Fox Sports dat meerdere teams uit de NFL geïnformeerd hebben naar de voetbalster.

Spelen in oefenwedstrijd

Volgens de trainer zou een van de teams haar voor een oefenwedstrijd van morgen aan de selectie toe hebben willen voegen. Alle 32 NFL-teams spelen morgen hun laatste duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lloyd zou de rol van kicker zijn aangeboden, een speler die alleen in het veld komt om de bal tussen de palen te schieten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stéphanie Frappart schrijft geschiedenis en fluit Liverpool-Chelsea: 'Tijden veranderen'

'Serieus verhaal' 

Omdat de aanvalster morgen een vriendschappelijke interland speelt met Amerika, moest ze het aanbod aan zich voorbij laten gaan. Wel zou ze interesse hebben gehad. Als de tweevoudig wereldkampioene had meegedaan, was zij de eerste vrouwelijke speler in de geschiedenis van de NFL geweest. Om welk team het zou gaan, wilde haar trainer niet vertellen.

"Carli kennende denk ik niet dat ze er zomaar was ingesprongen", zei hij. "Ze zou een paar weken training nodig hebben. Maar het is een serieus verhaal. Ik denk dat Carli perfect zou zijn voor de taak."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede op het WK, nu is het tijd om de eredivisie aan te pakken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore